Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;



ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ; 


Τασιόπουλος Γεώργιος


Ο φόβος για  à la carte διεθνές δίκαιο!

Ένα στοίχημα που θα το απαντήσει η ελληνική Βουλή στην επίσκεψη Ζελένσκι.
____________

Τα γεγονότα  στην Ουκρανία έφεραν στο προσκήνιο την παράνομη τουρκική κατοχή εδάφους της ΕΕ στην Κύπρο.

Το ελληνικό κοινοβούλιο σωστά, αξιοποιώντας την ευκαιρία να συνδέσει την στάση μας για την Ουκρανία με την παράνομη παρουσία των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων σε έδαφος της Κύπρου και της ΕΕ απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο Ζελένσκι.

Η εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία σωστά καταγγέλλεται ως «ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου», ως «στρατιωτική εισβολή»,  ως έλλειψη «σεβασμού των διεθνώς αναγνωρισμένων κρατικών συνόρων» .

Επειδή όλα αυτά  είναι ακριβώς όσα αφορούν την Κύπρο ως θύμα της κατοχικής και επεκτατικής Τουρκίας είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσουν κεντρικό προβληματισμό στη συνεδρίαση του ελληνικού κοινοβουλίου με αίτημα την επιβολή κυρώσεων και την άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων της Τουρκίας. Τα κόμματα που διάκεινται θετικά στην επίσκεψη Ζελένσκι, (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαχωρίσουν την τύχη της Ουκρανίας από αυτή των αδελφών μας Ελλήνων της Κύπρου. 

Αλλά και ο Ουκρανός Πρόεδρος, αφού σωστά ζητά την επιβολή σκληρών κυρώσεων κατά της επιτιθέμενης χώρας Ρωσίας, φαντάζομαι, αφού έτσι εξυπηρετούνται τα στρατηγικά συμφέροντα Ουκρανών και Ελλήνων, θα αναφερθεί και στο διαρκές έγκλημα κατά της Κύπρου.

Άλλως, η μη αναφορά θα αποτελεί απεμπόληση εθνικών δικαίων από το μέρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ταπεινωτική προσβολή προς σύμμαχο χώρα από την πλευρά του Ουκρανού πρωθυπουργού.

Να θυμίσουμε ότι αρκετοί από τους πολιτικούς που ως αλληλέγγυοι βάφτηκαν με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας δεν είχαν πράξει κάτι ανάλογο στην εισβολή του ΝΑΤΟ στην Σερβία. Το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί όμως να είναι à la carte.

_______
Όπως ενημερώνει σε ανάρτησή του ο Ανδρέας Σταλίδης :
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε ένα βίντεο στο οποίο έδειχνε για ελάχιστο χρόνο τις σημαίες όλων των χωρών που καταδίκασαν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Για αντιπαραβολή, στο τέλος είχε τις σημαίες των χωρών που στήριξαν την εισβολή.
Οι σημαίες είχαν το γεωγραφικό σχήμα του χάρτη της κάθε χώρας.
Το πρόβλημα είναι ότι στην περίπτωση της Κύπρου αφαίρεσαν και τα Κατεχόμενα από τους Τούρκους, αλλά και τις περιοχές με τις Βρετανικές βάσεις!
Σκάνδαλο ολκής!
Το βίντεο ανέβασε η εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πατριωτική παρακαταθήκη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Η πατριωτική παρακαταθήκη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη 29|03|2024  Λίγες  είναι οι πολιτικές μορφές της Μεταπολίτευσης που έχουν μείνει καθαρές, α...