Αναδημοσίευση από το newsbreak.gr (19/02/2022)
Επιστολή – βόμβα των Ελληνοαμερικανών βουλευτών στην τουρκικής καταγωγής Durakoglu!
Μία γυναίκα τουρκικής καταγωγής, η οποία μάλιστα διατηρεί εξαιρετικά στενές σχέσεις με την γενέτειρα της, κρύβεται πίσω από την ενέργεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να ακυρώσει τον East Med. Επιβεβαιώνοντας μάλιστα τους τουρκικούς πανηγυρισμούς έπειτα από αυτή την «ανεξήγητη» απόφαση, που ισοδυναμεί με πισώπλατη μαχαίρια κατά της Ελλάδας, λίγους μήνες μετά την υπογραφή της «λεόντειου» αμυντικής συμφωνίας.
Το newsbreak.gr είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για αυτές τις περίεργες αποφάσεις Μπάιντεν, με τις οποίες τοποθέτησε σε θέσεις κλειδιά δύο γυναίκες τουρκικής καταγωγής μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό και ειδικά στον πυρήνα διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Οι συγκεκριμένες Τουρκοαμερικανές «βοηθούν» στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, όπως χαρακτηριστικά διεμήνυε ο Λευκός Οίκος δικαιολογώντας την απόφαση του να τις διορίσει σε νευραλγικές θέσεις του State Department.
Αυτό μπορεί τότε να ηχούσε ως θεωρία συνωμοσίας, η επιστολή των δύο κορυφαίων Ελληνοαμερικανών πολιτικών όμως, του Gus Bilirakis και της Nicole Malliotakis επιβεβαιώνει πλήρως τις ανησυχίες μας.
Η Naz Durakoğlu (φωτό), γεννημένη στις Ηνωμένες Πολιτείες από Τούρκους μετανάστες, και η Özge Güzelsu, η οποία μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Τουρκία, είναι δύο από τους υψηλότερους αξιωματούχους εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μπάιντεν.
Και οι δύο γυναίκες έχουν εργαστεί ως στελέχη του Κογκρέσου και τώρα επιβλέπουν τις νομοθετικές υποθέσεις για τις κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Η Durakoğlu είναι η αν. υπουργός Εξωτερικών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για νομοθετικές υποθέσεις και η Güzelsu υπηρετεί ως αν. γενική σύμβουλος του Υπουργείου Άμυνας για νομοπαρασκευαστικά θέματα.
Στους νέους ηγετικούς τους ρόλους, προωθούν τη συνεργασία μεταξύ του εκτελεστικού και του νομοθετικού κλάδου της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Όποιος έχει ελάχιστη γνώση από τον τρόπο λειτουργίας του αμερικανικού κράτους ειδικά στους τομείς εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, καταλαβαίνει ότι ο Μπάιντεν τοποθέτησε δύο βόμβες στον πυρήνα της κυβέρνησης του.
«Ένα από τα πράγματα για τα οποία νιώθω πιο ευγνώμων είναι το γεγονός ότι μπορώ να είμαι πολίτης των ΗΠΑ και να είμαι πολύ περήφανη που είμαι Τουρκοαμερικανίδα, και αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την ικανότητά μου να τιμώ τον ρόλο μου και να υπηρετήσω την κυβέρνηση των ΗΠΑ », λέει η Güzelsu, η οποία ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήταν 3 ετών.
Η Durakoğlu βασίζεται στην εμπειρία της από τη προηγούμενη θέση της στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τη Γερουσία και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του Κογκρέσου. «Είναι συναρπαστική δουλειά», έλεγε μετά τον διορισμό της. «Είμαι τυχερή που έχω αυτή την ευκαιρία»!
Και όντως, η Naz Durakoglu είχε την «ευκαιρία» να ανατρέψει την αμερικανική εξωτερική πολιτική αναφορικά με τον East Med, υπέρ της Τουρκίας! Επιφέροντας ένα ασύμμετρο χτύπημα στα ελληνικά συμφέροντα, ακυρώνοντας στην πράξη τα οποία οφέλη της Ελλάδας από την υπογραφή της ευρύτητα της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.
Η επιστολή των Ελληνοαμερικανών βουλευτών
Ο σκοτεινός ρόλος της Τουρκάλας που βρίσκεται σε θέση – κλειδί μέσα στο State Department, αποκαλύπτεται από την επιστολή – κόλαφο των δύο κορυφαίων Ελληνοαμερικανών βουλευτών: Της Nicole Malliotakis και του Gus Billirakis.
Με την συγκεκριμένη επιστολή οι δύο Ελληνοαμερικάνοι στοχοποιούν ευθέως την τουρκάλα για τον βρώμικο ρόλο της πίσω από την ακύρωση του αγωγού, ενώ γκρεμίζουν τα ψέματα τα οποία χρησιμοποίησε σε δημόσια τοποθέτηση της προκειμένου να δικαιολογήσει αυτή την εγκληματική απόφαση!
Απάντηση λοιπόν στην αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ναζ Ντουράκογλου (Naz Durakoglu), η οποία ισχυρίστηκε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν υποστηρίξει επισήμως την κατασκευή του αγωγού αερίου EastMed, έδωσαν με κοινή τους επιστολή οι ομογενείς βουλευτές Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλλιωτάκη.
«Παρά το γεγονός πως δεν τον έχουν υποστηρίξει οικονομικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει με συνέπεια τη διπλωματική τους υποστήριξη στο έργο», αναφέρουν οι Μπιλιράκης και Μαλλιωτάκη.
«Θέτουμε στην προσοχή σας την Κοινή Δήλωση της 7ης Οκτωβρίου 2019 σχετικά με τον Δεύτερο Στρατηγικό Διάλογο Ηνωμένων Πολιτειών-Ελλάδας, η οποία ανέφερε:
‘Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη δυνατότητα του προτεινόμενου αγωγού αερίου EastMed να συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια και την ποικιλία των ενεργειακών πόρων και δρόμων στην Ανατολική Μεσόγειο’.
Την κοινή δήλωση της 28ης Σεπτεμβρίου 2020 σχετικά με την Αναθεώρηση σε Υψηλό Επίπεδο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας, με την οποία επαναλαμβανόταν η υποστήριξη στον EMGP:
‘Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα καλωσορίζουν την ολοκλήρωση του ελληνικού Τμήματος του δια-Αδριατικού Αγωγού αερίου (Trans Adriatic Pipeline) και προσδοκούν να συζητήσουν στον προσεχή Στρατηγικό Διάλογο την αμοιβαία υποστήριξή τους στη διασύνδεση Ελλάδας Βουλγαρίας, το έργο της πλωτής μονάδας τροφοδότησης αερίου στην Αλεξανδούπολη, την ιδιωτικοποίηση της υπόγειας μονάδας αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Καβάλα, του έργου Διασύνδεσης Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας και άλλα εμπορικά βιώσιμα έργα, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τον Αγωγό Αερίου EastMed’.
Ακόμα, σας υπενθυμίζουμε την Ενότητα 203 της Πράξης για την Ασφάλεια και την Ενέργεια της Ανατολικής Μεσογείου («EastMed Act»), η οποία προβλέπει ότι:
‘Είναι πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών να υποστηρίζει με σθένος την ολοκλήρωση των Αγωγών στην Αδριατική και την Ανατολική Μεσόγειο (Trans Adriatic and Eastern Mediterranean Pipeline) και τη δημιουργία τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο ως μέσο διαφοροποίησης των περιφερειακών ενεργειακών αναγκών από τη Ρωσική Ομοσπονδία».
Κλείνοντας, οι ομογενείς βουλευτές ζητούν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κ. Durakoglu, τους άλλους συν-συγγραφείς της εκδοχής της Βουλής του EastMed Act, βουλευτές Ted Deutch και David Cicilline, καθώς και με αξιωματούχους που επέβλεπαν την διπλωματία επί της ενέργειας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ.
Ολόκληρη η επιστολή στα Αγγλικά:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου