Ο Ιστορικός Τέχνης κ. Μάνος Στεφανίδης, χρησιμοποιώντας την θεωρία που ανέπτυξε ο Αμερικανός φιλόσοφος και ψυχολόγος Τόμας Κούν για την "Αλλαγή Παραδείγματος" (paradigm shift) επιχειρεί μια παράλληλη ανάλυση εικαστικών έργων που προέρχονται από διαφορετικές εποχές με κοινή όμως τη θεματολογία.
Παρακολουθήστε πώς τα διαφορετικά ρεύματα της τέχνης και η αλλαγή παραδειγμάτων σε αυτά, οδήγησαν στη ζωντανή εξέλιξη σπουδαίων έργων.
Ο Μάνος Στεφανίδης γεννήθηκε στο Πειραιά το 1954. Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Kunstmuseum του Dusseldorf και στο Smithsonian Institution της Washington DC. Σήμερα διδάσκει Ιστορία της Τέχνης στην Φιλοσοφική Αθηνών, τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Το 1990 ήταν ο κομισάριος της Ελλάδας στη Biennale Βενετίας. Από το 1985 είναι μέλος της Α.I.C.Α.. Οργάνωσε και διηύθυνε το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στη Κέρκυρα (1990-1995) και το ιδιωτικό μουσείο Φρυσίρα (2000-2002). Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά σεμινάρια του Καποδιστριακού και Ιονίου Πανεπιστήμιου, του Παντείου και της ΑΣΚΤ καθώς και στη σχολή ξεναγών και τον ΑΚΤΟ. Γράφει χρόνια κριτικές τέχνης και επιφυλλίδες, ενώ έχει παρουσιάσει πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Έχει διοργανώσει σεμινάρια τέχνης στην Αρχαιολογική Εταιρεία, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στη Booze Cooperativa. This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at https://www.ted.com/tedx
ΠΗΓΗ: https://www.youtube.com/watch?v=5VakMHvC5lk
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου