Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ο Γιώργος Καραμπελιάς εξηγεί γιατί φτάσαμε στον πόλεμο στην Ουκρανία (ηχητικό)

Συνέντευξη του Γιώργου Καραμπελιά στο newshub.gr

Η ρωσική εισβολή είναι το θέμα που μονοπωλεί την ειδησεογραφία σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους πολίτες να ανησυχούν για τις επιπτώσεις και ό,τι θα σημάνει αυτή η εξέλιξη σε γεωπολιτικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, εκδότης και επικεφαλής του Κινήματος Αρδην, μιλά στο newshub.gr για όλες τις εξελίξεις στο ρωσο – ουκρανικό μέτωπο, φωτίζοντας πτυχές που δεν έχουν έρθεο στο φως της επικαιρότητας.

«Σε ότι αφορά τις πρόσφατες αιτίες, είναι φανερό ότι η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, δημιούργησε συνθήκες όπου οι ομόσπονδες Δημοκρατίες που υπηρχαν στο εσωτερικό της, αναδείχθηκαν και έγιναν κράτη. Ένα από αυτά, το μεγαλυτερο μετά τη Ρωσία είναι η Ουκρανία. Εχει μια σημαντική έκταση και πληθυσμό 40 εκατομμυρίων, παραμένοντας μια σημαντική χωρα. Η Ουκρανία συνδέει τη Ρωσία με τη Δύση. Η περιοχή αυτή είχε πολλούς ρωσόφωνους και ακόμη έχει (…). Υπήρχε μια στενή σχέση (…). Το θέμα είναι όμως πως επειδή είχε κάποιες περιοχές τις οποίες η Ρωσία, μετά το 2000, αρχισε να αρνείται να παραδοθούν στην Ουκρανία δημιουργήθηκε μια σύγκρουση. 

Οσο η Ουκρανία ήταν φιλορωσική, ως το 2010 περίπου, τα πράγματα ηταν γενικά καλά. Οταν άρχισε στην Ουκανία να εμφανίζεται μια τάση του πληθυσμού να προσκολληθεί στην Ε.Ε. ξεσπασαν μεγάλες κινητοποιήσεις και έκτοτε άρχισε μια κόντρα. Η Ρωσία προχώρησε στην απόσπαση της Κριμαίας και δημιουργήθηκαν και οι αυτόνομες περιοχές που κρατήθηκαν με το ρωσικό στρατό. Άρα η Ρωσία έχει αρχίσει να επεμβαίνει στην Ουκρανία από το 2014», σημειώνει ο κ. Καραμπελιάς χαρακτηριστικά…


ΠΗΓΗ:https://ardin-rixi.gr/archives/242215
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πατριωτική παρακαταθήκη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Η πατριωτική παρακαταθήκη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη 29|03|2024  Λίγες  είναι οι πολιτικές μορφές της Μεταπολίτευσης που έχουν μείνει καθαρές, α...