Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Η διαχείριση της παιδείας και του πολιτισμού με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Στις 22 Ιουλίου η συνάντηση Εκκλησίας και Πολιτείας -Κατόπιν πρόσκλησης της  Κεραμέως | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.grΔωρεά παγουριών σε όλα τα σχολεία της χώρας από το Ιδρυμα Λασκαρίδη |  HuffPost Greece

Του Τασιόπουλου Γιώργου


Μας ξάφνιασε η Υπουργος Παιδείας όταν μας πληροφόρησε ότι ο "μεγάλος δωρητής", το Κοινωφελές ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη, θα δωρίσει από ένα παγούρι σε όλους τους μαθητές δημοτικού της χώρας.
Το ίδιο ίδρυμα καταγγέλλεται από το "Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων" για την παράνομη ανέλκυση αντικειμένων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος από τον βυθό των Αντικυθήρων που ταυτόχρονα απαιτεί να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες στην περίπτωση της παράνομης ανέλκυσης από τον εφοπλιστή, όπως θα ακολουθούνταν για κάθε πολίτη.

Πρωτοφανές είναι ότι η Υπουργός Πολιτισμού είχε ενημερωθεί από τις 17/8/2020 για την παράνομη ανέλκυση, και δεν προέβη σε καμία από τις αναμενόμενες ενέργειες.

Περιττό να τονίσουμε ότι οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στο στρατηγικό στόχο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης για ολοκληρωτική διαχείριση της παιδείας του πολιτισμού με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Το «χορηγικό» «όργιο» όπως έχει μετατραπεί η επιστημονική έρευνα του σημαντικού αρχαίου ναυαγίου των Αντικυθήρων, η πρόσκληση σε ιδιώτες στα σχολεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποσκοπεί στην απαξίωση συνειδητά, των αρχαιολογικών υπηρεσιών και του δημόσιου σχολείου από το κράτος προς όφελος των ιδιωτών.

Η καταγγελία:





Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πατριωτική παρακαταθήκη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Η πατριωτική παρακαταθήκη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη 29|03|2024  Λίγες  είναι οι πολιτικές μορφές της Μεταπολίτευσης που έχουν μείνει καθαρές, α...